4.

Fale mi cigarete. I nezdrava hrana. Tu i tamo, popio bih pivo s društvom, ali taj mi dio ne nedostaje. Nimalo. No pljuga uz kavu ili poslije jela – eh, bez toga jako teško ide. Nije čak stvar u količini, pristao bih na šest dnevno umjesto uobičajenih šezdeset šest, caka je u ritualu i opuštanju. Katkad i nagrađivanju. A ne smijem ni tih šest.

Da su posrijedi džointovi, apsurdno – prošlo bi. “Zapalite, ali nemojte pretjerivati”, tako su mi neslužbeno rekli kad sam pitao za travu. Jasno da mi neće službeno preporučiti pušenje ilegalne supstancije, čak ni protiv bolova ili za apetit i bolji san. Marihuana, međutim, miješa se s duhanom, ne puši se čista. A duhan je, uz alkohol, ono što svaku ranu u ustima ili na jeziku pretvara u rak. Iznenadili biste se da znate koliko je takvih slučajeva – ja sam ih u tri tjedna vidio desetak. Ljudi se ugrizu, ogrebu na krhotinu zuba, ozlijedi ih loša proteza ili zubar… I eto ti belaja, zaradiš karcinom koji strahovito brzo raste, lako se širi i predstavlja prilično bolnu zajebanciju kada ga odluče izvaditi. Zato ni ta ideja ne bi funkcionirala, samo bih jednu tvar o kojoj sam ovisan zamijenio drugom.

Morat ću to na suho, nema mi druge. Valja se samo usredotočiti. U cijelom svemiru, uvijek govorim, nema jače sile od fokusiranoga ljudskog uma. Moj je sada zbrkan, ali proći će ga. U najgorem slučaju, dat ću mu Pornhub. Bez filtera. To bi ga moglo smiriti. 😀